Krigshistorier 5 | Mediehuset København

Krigshistorier 5

179.00 

3 episoder med titlerne:

* Sømand under Danmarks besættelse
* En sabotørs aktion i 1943
* En kvinde i modstandskampen

 

Den store verdenskrig for mere end 60 år siden blev også udkæmpet i det besatte Danmark, hvor mange deltog i den livsfarlige og skjulte modstandskamp.

Description

Se og hør om disse og andre dramatiske begivenheder, fortalt af nogle af dem, der selv oplevede det. Her er liv og død, mod og forræderi i det tilsyneladende fredelige Danmark. DVD’en indeholder 3 afsnit.

 

Sømand under Danmarks besættelse

Danske søfolk var under krigen udsat for fare fra miner og torpedoer, og mange af dem kom aldrig hjem. Mindeankeret i Nyhavn er sat for de 1600 søfolk, der mistede livet. En af dem, der overlevede, er Hans Djurhuus, og i dette program fortæller han om det farefulde arbejde som sømand i krigstid.

 

En sabotørs aktion i 1943

I juli 1943 saboterede teknikumstuderende Sigurd Weber det tyske mineskib Linz på Odense Stålskibsværft. Tyskerne reagerede ved at sætte flere vagter på skibsværftet. Sabotagen satte gang i processen, der stoppede samarbejdspolitikken i august 1943.

 

En kvinde i modstandskampen

Lis Mellemgaard begyndte i gymnasiet det år Danmark blev besat af tyskerne. Hun kom tidligt med i modstandskampen og her fortæller hun om den dramatiske tid.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Krigshistorier 5”