Krigshistorier 3 | Mediehuset København

Krigshistorier 3

179.00 

3 episoder med titlerne:

* På vagt for kongen

* Da politiet blev arresteret.

* Danske hipo’er på jagt efter modstandsfolk

 

2. verdenskrig, for mere end 60 år siden, blev også udkæmpet i det besatte Danmark, hvor mange deltog i den livsfarlige og skjulte modstandskamp. Se og hør om disse og flere andre dramatiske begivenheder, fortalt af nogle af dem, der selv oplevede det. Her er liv og død, mod og forræderi i det tilsyneladende fredelige Danmark. DVD’en indeholder 3 afsnit.

Description

DVD’en indeholder 3 spændende fortællinger – berettet af nogle af de sidste overlevende modstandsfolk.

 

På vagt for kongen

Den. 19. september 1944 angreb tyske soldater de politifolk, der gik vagt ved Amalienborg. En af politimændene, der var med i denne kamp, er pensioneret kriminalassistent Frank Zorn, som fortæller om de dramatiske hændelser da han gik vagt for kongen.

 

Da politiet blev arresteret

Den 19. september 1944 blev 1.960 danske politifolk arresteret og sendt i tyske kz-lejre. Det skete som følge af manglende vilje til yderligere samarbejde hos det danske politi. En af de tilfangetagne var Ingolf Gildam, i dag pensioneret politiinspektør. I dette program fortæller han om sit ophold i kz-lejrene, som kostede adskillige af hans kolleger livet.

 

 

Danske hipo’er på jagt efter modstandsfolk

En lejlighed i Ny Adelgade var mødested for en dansk modstandsgruppe. Danskere i HIPO-korpset, det danske hjælpepoliti, havde opsnuset stedet og en livsfarlig situation opstod. Modstandsfolkene kunne blive sendt i kz-lejr eller henrettet. Povl Falk-Jensen var modstandsmand og fortæller i denne udsendelse om de dramatiske begivenheder.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Krigshistorier 3”