Krigshistorier 1 | Mediehuset København

Krigshistorier 1

179.00 

3 episoder med titlerne:

* Kodeord: Mink til salg.

* De sorte spejdere

* De tyske flygtninge

 

Den store verdenskrig for mere end 60 år siden blev også udkæmpet i det besatte Danmark, hvor mange deltog i den livsfarlige og skjulte modstandskamp. Se og hør om disse og andre dramatiske begivenheder, fortalt af nogle af dem, der selv oplevede det. Her er liv og død, mod og forræderi i det tilsyneladende fredelige Danmark. DVD’en indeholder 3 afsnit.

Description

DVD’en indeholder 3 spændende fortællinger – berettet af nogle af de sidste overlevende modstandsfolk.

 

Kodeord: Mink til salg.

Lægen i Højby i Odsherred, Holger Lindhardt, var en central person i den lokale modstandsbevægelses hjælp til folk, der måtte flygte til Sverige. Hans søn, Henning Lindhardt, fortæller om ”18-mandsruten”, der var en af flugtvejene til nabolandet. Det startede med at folk ringede lægen op angående mink. Det var en kodet besked, der betød, at flygtninge skulle sejles til Sverige.

 

De sorte spejdere.

DNSAP – Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti – oprettede i 1934 en politisk ungdomsafdeling NSU –National Socialistisk Ungdom. Her skulle de unge blandt andet undervises i terrænsport, samaritergerning og hjemstavnslære. Forbilledet var det tyske Hitlerjugend. I programmet beretter den tidligere NSUer Knud Nielsen om sine oplevelser som sort spejdere. Én begivenhed kunne have ændret Danmarkshistorien.

 

De tyske flygtninge.

På danske kirkegårde ligger ca. 25.000 tyske soldater og flygtninge begravet. På Vestre Kirkegård i København er der ca. 10.000 grave. Man bemærker, at mange børn døde. Kunne man have behandlet disse flygtningebørn bedre? I programmet interviewes en af dem, der så flygtninge på vej til Danmark, og på kirkegården er der samtaler med unge tyskere, der hvert andet år kommer til Danmark for at vedligeholde gravene.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Krigshistorier 1”